Rólunk
Utolsó módosítás: 0001.01.01

Az MVM Mobiliti Kft. azzal a céllal jött létre, hogy a földgázüzemű és elektromos közlekedés hazai elterjesztésében aktívan közreműködjön. A Nemzeti Közművek a környezetbarát közlekedés fejlődését előmozdító tevékenységét Mobiliti márkanév alatt végzi, ideértve mind a sűrített földgáz, mind a villamos energia alapú töltő-szolgáltatását. 

A Nemzeti Közművek a már több éve sikeresen működő CNG szolgáltatása mellett, 2017-ben indította el e-mobilitás szolgáltatását és a kapcsolódó országos elektromos autó töltőállomás-hálózat telepítését is annak érdekében, hogy a hagyományos termékein és szolgáltatásain túl megfeleljen a jelen és a jövő elvárásainak és tovább fejlessze 4,5 millió ügyfelének kiszolgálását valamint gazdagítsa az ügyfélélményt országszerte. 

A társaságcsoport a zöld városi közlekedés meghonosításának elkötelezett támogatójaként egyre több nyilvános e-töltője mellett jelenleg már három közforgalmi és három üzemi CNG töltőállomással rendelkezik, ezzel biztosítja Budapesten több mint 70 db BKV, illetve Kaposváron 40 db CNG busz üzemanyag-ellátását is. 

Az MVM Mobiliti  Kft. 2018 elején kezdte meg közcélú elektromos töltőállomásainak telepítését, amelynek eredményképp mára már több, mint 30 működő gyorstöltőt üzemeltet. Ezeken az elmúlt mintegy fél év során közel 2 000 töltési szolgáltatás történt, 16 000 kWh energiát felhasználva, mintegy 16 tonna CO2-t megspórolva. Az e-töltők közül a legtöbb úgynevezett utcai gyorstöltő, amelynél átlagosan 3-4 óra alatt történik meg a feltöltés, de telepítési fázisban van már néhány villámtöltő is, ezek akár 30 perc alatt majdnem teljesen feltöltik az elektromos autókat.

Az MVM Mobiliti Kft. Magyarország piacvezető CNG szolgáltatója. CNG üzemanyag kereskedelemi és sűrítési szolgáltatásait ISO 9001:2015 szabvány szerinti követelményeknek megfelelően nyújtja.