Rólunk
Utolsó módosítás: 0001.01.01

Az MVM Mobiliti Kft. már több mint tíz éve elkötelezett az alternatív közlekedés meghonosítása és a kapcsolódó e-töltő- és CNG-infrastruktúra, valamint az ehhez szükséges szolgáltatások fejlesztése mellett, hogy lépésről lépésre függetlenné váljunk a fosszilis energiaforrásoktól, és használatukkal csökkentsük a környezetszennyezést.

Az MVM Mobiliti Kft. Az MVM Csoport tagvállalataként meghatározó szereplőjévé vált a környezetbarát közlekedés hazai elterjesztésének, segítve ezzel a hazai és az európai uniós klíma- és környezetvédelmi célok elérését.

A Mobiliti elsőként biztosította az ország átjárhatóságát az e-autósok részére és jelenleg is Magyarország legnagyobb elektromos töltőhálózatát üzemelteti, melyen az MVM által biztosított, megújuló energiaforrásból származó, zöldáramú töltést kínál. 

A regisztrált ügyfelek a Mobiliti applikációval nem csak a hazai ~1600 töltési ponton tudnak töltési indítani, de a roaming szolgáltatás révén Európa szerte 39 országban juthatnak töltési szolgáltatáshoz. A töltések indítása az applikáció mellett – egyedülálló módon –Mobiliti-ügyfélkulccsal (RFID) is lehetséges.A Mobiliti cégek, vállalkozások számára is megoldást nyújt az e-autóflották optimális működtetéséhez, valamint az e-autók otthoni töltésére is.

A Mobiliti Plusz néven elérhető kényelmi szolgáltatások valamennyi autós számára lehetővé teszik a zárt téri-, illetve utcai parkolást, valamint néhány gombnyomással bárki megvásárolhatja a hazai autópálya matricákat is, így a járművezetőknek elegendő egy alkalmazás használata.


A társaság nem csak e-mobilitásban élenjáró, jelenleg is a legnagyobb hazai sűrített földgáz (CNG) töltőállomás hálózatot üzemelteti.

A Mobiliti g-mobilitás szakterülete jelenleg nyolc közforgalmú (négy budapesti és négy vidéki) és hat üzemi CNG-töltőállomást üzemeltet. Az üzemi töltőállomások Budapesten, Kaposváron, Szegeden, Szolnokon és Zalaegerszegen több mint 260 CNG-busz, valamint 60 hulladékszállító jármű üzemanyag-ellátásáról is gondoskodnak (A teljes beépített töltőkapacitás meghaladja a 7000 m3/h-át.)


 

Az MVM Mobiliti Kft. és a VOLÁNBUSZ Zrt. közös vállalatot hozott létre Mobiliti VOLÁNBUSZ Kft. néven annak érdekében, hogy a VOLÁNBUSZ alternatív hajtású buszainak üzemanyagellátását hosszútávon biztosítsa CNG és E-töltőállomások telepítésével és üzemeltetésével.