CNG
Utolsó módosítás: 0001.01.01

 

JÁRJON JÓL, JÁRJON CNG-VEL – AKÁR 18-20%-OS MEGTAKARÍTÁS*

Nem csak mi mondjuk… 2016. októberében a közforgalmú töltőállomásainkon végzett kutatás alapján a CNG-t használók mindezt visszaigazolják. 18-20%-os megtakarítás a benzin és diesel üzemű gépjárművekhez képest! Személygépjárművel akár 16-18 Ft-ból is megtehet egy kilométert! Jusson messzebb CNG-vel!

 

Közös céget alapított a Mobiliti és a Volánbusz 

Az MVM zöld közlekedés meghonosításáért felelős társasága, az MVM Mobiliti Kft. közös céget alapított a MÁV-csoporthoz tartozó Volánbusz Zrt.-vel az autóbusz-állomány környezetbarát fejlesztése érdekében, amely Mobiliti Volánbusz Kft. néven végzi tevékenységét. Az állami vállalatok együttműködése jelentős előrelépést hoz a közösségi közlekedés környezetbarát fejlesztésében, a környezetkímélő járművek arányának növelésében és az üzemeltetésükhöz szükséges infrastruktúra kialakításában.

További részletek >>

 

Az NKM Mobilitás Kft.több, mint öt éve biztosítja az FKF Zrt. CNG üzemanyag-ellátását 

Közbeszerzési eljárás nyerteseként az NKM Mobilitás Kft. két évre írt alá szerződést az FKF Zrt.-vel a szelektív hulladék gyűjtést végző, 63 db járműből álló sűrített földgázzal (CNG) üzemelő flotta üzemanyag ellátására. A 2014-ben vásárolt, CNG hajtású környezetkímélő járművek az elmúlt öt évben a dízel járművekhez képest 678 tonna széndioxiddal, 46 tonna nitrogén oxiddal és 10 tonna szálló porral kevesebb káros anyagot juttattak a főváros levegőjébe. A járművek üzemeltetésére felhasznált földgáz mennyisége az elmúlt öt évben meghaladta az 2 millió m3-t.

Az NKM részeként működő NKM Mobilitás Kft. célkitűzése, hogy országszerte egyre több városban honosítsa meg és fejlessze az alternatív (sűrített földgáz-, és elektromos áram alapú) zöld közlekedést, amellyel egy, a gyermekeink számára is élhetőbb környezetet tudunk biztosítani. Ennek érdekében folyamatosan keresi az ezzel kapcsolatos programokat, együttműködési lehetőségeket.

Az elmúlt öt év tapasztalatai azt mutatják, hogy a város lakossága szereti a csendesebb, környezetkímélő CNG hajtású hulladék szállító járműveket. Amellett, hogy a CNG-hajtású járművek tiszta üzemanyaggal működnek, üzemeltetésük gazdaságos és különösen buszok és egyéb nehézgépjárművek esetén jelentenek jó alternatívát a közlekedésben.


Az NKM újabb CNG töltőállomást nyitott Zuglóban


 

       Az NKM-hez tartozó NKM Mobilitás Kft. megnyitotta negyedik közforgalmi CNG töltőállomását Zuglóban az Ógyalla tér 1. szám alatt. A társaság immáron négy közforgalmi és két üzemi töltőállomást működtet, amellyel a lakosság, a vállalatok, továbbá a BKV Zrt. CNG buszflottájának és az FKF Zrt. CNG-vel üzemelő hulladékszállító gépjárműveinek igényét elégíti ki, illetve leányvállalatán keresztül a kaposvári buszközlekedést is kiszolgálja.

Továbbbi részletek >>

 

Az NKM Mobilitás Kft. 2019. január 1-jétől a budapesti taxisok számára jelentős kedvezménnyel értékesíti a CNG-t!

További részletek >>

CNG kalkulátor

Érdekli, hogy a CNG milyen hatással van a költségvetésére? A kalkulátor segítségével üzemanyagfajtánként tudja kiszámolni, hogy a CNG használata mekkora megtakarítást jelenthet Önnek. Szívesen vesszük, ha jelentősebb gépjárműflotta-beszerzés előtt kérdéseivel megkeres minket.

Dízel
Benzin
Vásárolni tervezett gépjárművek száma (db)
Átlagos napi futásteljesítmény (km/gépjármű)
Gépjármű használata egy héten (nap)
Gépjármű átlagos fogyasztása (l/100 km)
Üzemanyag ár (Ft/l)
CNG üzemanyag ár (Ft/kg)
Gépjármű becsült beszerzési és üzembehelyezési költsége (Ft/gépjármű)
Becsült szerviz és addicionális költségek a gépjármű üzemeltetésénél (Ft/gépjármű/év)
Gépjármű várható üzembentartási ideje (év)
Gépjármű maradvány értéke (Ft/gépjármű)
Számol

A kalkulátorban az üzemanyagok tekintetében beállított kezdő értékek az elmúlt 7 év átlagárai. Futásteljesítmény esetében a kezdő érték megfelel egy budapesti taxi átlagos napi futásmennyiségének. A további beállított kezdő értékek tapasztalati számok és becsült értékek.

A kalkulátorban beállított adatok és kalkulált eredmények kizárólag tájékoztató jellegűek! A kalkulátor célja, hogy hozzávetőleges becslést adjon a különböző típusú hajtással rendelkező gépjárművek üzemeltetési költségeivel kapcsolatban. Felhívjuk figyelmüket, hogy a kapott eredmények nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattétel részének! Kérjük, megfelelő gondossággal járjon el gépjárműbeszerzéseinél, kellő körültekintéssel a üzemeltetéssel összefüggő vállalkozók kiválasztásánál. Döntései előtt minden releváns adatot, információt vegyen figyelembe! Az MVM Mobiliti Kft. teljes mértékben kizárja felelősségét a kalkulátor használatából és működéséből eredő bárminemű károkért vagy elmaradt hasznokért! A kalkulátor illetve annak részeinek mentése, másolása, kiemelése, beillesztése, felhasználása, a kalkulátor által végzett számolások, eredmények bármilyen formában történő publikálása csak az MVM Mobiliti Kft. előzetes írásbeli ozzájárulásával történhet meg.