CNG
Utolsó módosítás: 0001.01.01

 

JÁRJON JÓL, JÁRJON CNG-VEL – AKÁR 18-20%-OS MEGTAKARÍTÁS*

Nem csak mi mondjuk… 2016. októberében a közforgalmú töltőállomásainkon végzett kutatás alapján a CNG-t használók mindezt visszaigazolják. 18-20%-os megtakarítás a benzin és diesel üzemű gépjárművekhez képest! Személygépjárművel akár 16-18 Ft-ból is megtehet egy kilométert! Jusson messzebb CNG-vel!

 

CNG buszok a zöldebb környezetért

A Volánbusz Zrt. 2023. március 1-jén jelentette be, hogy a fővárosi agglomeráció közlekedésében 75 darab MAN Lion's City 12 típusú, CNG-üzemű autóbusz áll forgalomba, zöldebb, csendesebb, korszerűbb utazási körülményeket biztosítva a térség lakói számára. A CNG buszok üzemanyag ellátását részben az MVM Mobiliti, részben a MVM Mobiliti Kft. és a VOLÁNBUSZ Zrt. közös leányvállalata a Mobiliti VOLÁNBUSZ Kft. biztosítja.

További részletek >>

 

Zöldebb, csendesebb, modernebb: új gázüzemű buszokkal bővül a Volánbusz járműparkja

Összesen 164 darab új, sűrített földgázzal (CNG) üzemelő autóbusszal bővül a Volánbusz flottája 2022-ben. Az MAN Lion's City 12 G típusú, alacsony padlós járművek közül 75 darab a fővárosi agglomerációban, 10 Szegeden állhat forgalomba nyár végétől; Szolnokon 40, Zalaegerszegen pedig 39 darab elővárosi kivitelű jármű szolgálhatja az utasok kényelmét idén ősztől. 

További részletek >>


A Mobiliti VOLÁNBUSZ aktívan támogatja a zöld közösségi közlekedés jelenét és jövőjét

8,6 milliárd forint értékű, 60 elektromos üzemű autóbusz beszerzését fedező támogatásról szóló megállapodást írt alá a Mobiliti VOLÁNBUSZ Kft. és a VOLÁNBUSZ Közlekedési Zrt. alkotta konzorcium a Zöld Busz Programot koordináló HUMDA Zrt.-vel. Ennek eredményeként 2022-ben Győrben, Székesfehérváron, Zalaegerszegen, Szolnokon, Szegeden és Egerben számos új környezetbarát busz közlekedik majd. 

További részletek >>

 

MVM Mobiliti a hazai alternatív közlekedés élén 

Az alternatív közlekedés napjainkra valamennyiünk számára egyértelműen a környezettudatosság, a klímavédelem eszközét jelenti. A fenntartható fejlődés manapság már elképzelhetetlen az e-mobilitás és a g-mobilitás fejlesztése nélkül. Az MVM Csoporthoz tartozó MVM Mobiliti Kft. tíz éve elkötelezett az alternatív közlekedés meghonosítása, a kapcsolódó infrastruktúra, valamint az ehhez szükséges szolgáltatások fejlesztése mellett.

További részletek >>

 

Közös céget alapított a Mobiliti és a Volánbusz 

Az MVM zöld közlekedés meghonosításáért felelős társasága, az MVM Mobiliti Kft. közös céget alapított a MÁV-csoporthoz tartozó Volánbusz Zrt.-vel az autóbusz-állomány környezetbarát fejlesztése érdekében, amely Mobiliti Volánbusz Kft. néven végzi tevékenységét. Az állami vállalatok együttműködése jelentős előrelépést hoz a közösségi közlekedés környezetbarát fejlesztésében, a környezetkímélő járművek arányának növelésében és az üzemeltetésükhöz szükséges infrastruktúra kialakításában.

További részletek >>

 

Az MVM Mobiliti Kft. 2019. január 1-jétől a budapesti taxisok számára jelentős kedvezménnyel értékesíti a CNG-t!

További részletek >>

 

CNG kalkulátor

Érdekli, hogy a CNG milyen hatással van a költségvetésére? A kalkulátor segítségével üzemanyagfajtánként tudja kiszámolni, hogy a CNG használata mekkora megtakarítást jelenthet Önnek. Szívesen vesszük, ha jelentősebb gépjárműflotta-beszerzés előtt kérdéseivel megkeres minket.

Dízel
Benzin
Vásárolni tervezett gépjárművek száma (db)
Átlagos napi futásteljesítmény (km/gépjármű)
Gépjármű használata egy héten (nap)
Gépjármű átlagos fogyasztása (l/100 km)
Üzemanyag ár (Ft/l)
CNG üzemanyag ár (Ft/kg)
Gépjármű becsült beszerzési és üzembehelyezési költsége (Ft/gépjármű)
Becsült szerviz és addicionális költségek a gépjármű üzemeltetésénél (Ft/gépjármű/év)
Gépjármű várható üzembentartási ideje (év)
Gépjármű maradvány értéke (Ft/gépjármű)
Számol

A kalkulátorban az üzemanyagok tekintetében beállított kezdő értékek az elmúlt 7 év átlagárai. Futásteljesítmény esetében a kezdő érték megfelel egy budapesti taxi átlagos napi futásmennyiségének. A további beállított kezdő értékek tapasztalati számok és becsült értékek.

A kalkulátorban beállított adatok és kalkulált eredmények kizárólag tájékoztató jellegűek! A kalkulátor célja, hogy hozzávetőleges becslést adjon a különböző típusú hajtással rendelkező gépjárművek üzemeltetési költségeivel kapcsolatban. Felhívjuk figyelmüket, hogy a kapott eredmények nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattétel részének! Kérjük, megfelelő gondossággal járjon el gépjárműbeszerzéseinél, kellő körültekintéssel a üzemeltetéssel összefüggő vállalkozók kiválasztásánál. Döntései előtt minden releváns adatot, információt vegyen figyelembe! Az MVM Mobiliti Kft. teljes mértékben kizárja felelősségét a kalkulátor használatából és működéséből eredő bárminemű károkért vagy elmaradt hasznokért! A kalkulátor illetve annak részeinek mentése, másolása, kiemelése, beillesztése, felhasználása, a kalkulátor által végzett számolások, eredmények bármilyen formában történő publikálása csak az MVM Mobiliti Kft. előzetes írásbeli ozzájárulásával történhet meg.