Rólunk
Utolsó módosítás: 0001.01.01

Az MVM Mobiliti Kft. már tíz éve elkötelezett az alternatív közlekedés meghonosítása és a kapcsolódó e-töltő- és CNG-infrastruktúra, valamint az ehhez szükséges szolgáltatások fejlesztése mellett, hogy ezen energiaforrásoknak köszönhetően lépésről lépésre függetlenné váljunk a fosszilis energiaforrásoktól, s használatukkal csökkentsük finomrészecske- és zajszennyezésünket.

Az MVM Mobiliti Kft. Az MVM Csoport tagvállalataként tevékeny részt vállal a környezetbarát közlekedés kialakításában, valamint az ehhez szükséges feltételek megteremtésében a villamosenergia-alapú, valamint a sűrítettföldgáz töltőszolgáltatással, segítve ezzel a hazai és az európai uniós klíma- és környezetvédelmi célok elérését.

A társaság a rendelkezésére álló stabil gazdasági háttér és a vállalkozáscsoporton belüli, magas szintű szakmai kompetencia segítségével – az e-autósoknak nyújtott teljeskörű szolgáltatásának köszönhetően - meghatározó szereplőjévé vált a környezetbarát közlekedés hazai elterjesztésének, három év alatt az elektromobilitás területének élére állhatott.

A Mobiliti elsőként biztosította a hazai átjárhatóságot az e-autósok részére és jelenleg is Magyarország legnagyobb elektromos töltőhálózatát üzemelteti melyen az MVM által biztosított, megújuló energiaforrásból származó, zöldáramú töltést kínál. 

A töltések indítása az applikáció mellett – egyedülálló módon –Mobiliti-ügyfélkulccsal (RFID) is lehetséges. A Mobiliti által üzemeltetett töltők az európai infrastruktúra szerves részét képzik, a töltőkön az átutazó ügyfelek a mobiltelefonos roaminghoz hasonló módon a saját szolgáltatói szerződésük szerint tudnak tölteni.

A Mobiliti cégek, vállalkozások számára is megoldást nyújt az e-autóflották optimális működtetéséhez, valamint teljeskörű, minőségi megoldást kínál -hivatalos partnerén keresztül- az e-autók otthoni töltésére is.

A társaság új kényelmi szolgáltatások bevezetésével bővíti népszerű applikációját, melyek már nem csak az e-autósoknak kínálnak kényelmes és biztonságos megoldásokat. A Mobiliti Plusz néven elérhető szolgáltatások köre, zárt téri-, illetve utcai parkolási lehetőségekkel bővült, valamint az autósok néhány gombnyomással  megvásárolhatják a magyar közúton érvényes autópálya matricákat is, így a járművezetőknek elegendő egy alkalmazás használata több mobilitási funkció eléréséhez.

A társaság nem csak e-mobilitásban élenjáró, jelenleg is a legnagyobb hazai sűrített földgáz (CNG) töltőállomás hálózatot üzemelteti.

A Mobiliti g-mobilitás szakterülete jelenleg kilenc közforgalmi (öt budapesti és négy vidéki) és három üzemi CNG-töltőállomást üzemeltet, melyekkel Budapesten, Kaposváron és Szegeden több mint 100 CNG-busz, valamint 60 hulladékszállító jármű üzemanyag-ellátásáról is gondoskodik.

Az MVM Mobiliti Kft. és a VOLÁNBUSZ Zrt. közös vállalatot hozott létre Mobiliti VOLÁNBUSZ Kft. néven annak érdekében, hogy a VOLÁNBUSZ alternatív hajtású buszainak üzemanyagellátását hosszútávon biztosítsa. A Mobiliti VOLÁNBUSZ és a VOLÁNBUSZ 2021-ben konzorciumban pályázott az Innovációs és Technológiai Minisztérium Klíma- és Természetvédelmi Akciótervének részét képező Zöld Busz Programban (ZBP). A Mobiliti VOLÁNBUSZ Kft. a pályázatra hét sikeresen zárult pályázatot nyújtott be. Így hét helyszínen valósul meg hét e-töltőállomás, amelyek 100 db e-busz folyamatos és biztonságos ellátását biztosítják. Az e-töltőállomásokra összesen 96 db töltőberendezés telepítése történik meg, mely töltőkből 52 db-ot az MVM Titán Zrt. szállít a Mobiliti VOLÁNBUSZ Zrt. számára. A VOLÁNBUSZ Zrt. az e-buszok beszerzése mellett 164 db tiszta üzemű CNG-busz beszerzését is bonyolítja. A CNG-buszok üzemanyag-ellátásához három töltőállomást létesít 2022-ben a Mobiliti VOLÁNBUSZ Kft.