A Mobiliti VOLÁNBUSZ aktívan támogatja a zöld közösségi közlekedés jelenét és jövőjét
Utolsó módosítás: 2021.12.01

8,6 milliárd forint értékű, 60 elektromos üzemű autóbusz beszerzését fedező támogatásról szóló megállapodást írt alá a Mobiliti VOLÁNBUSZ Kft. és a VOLÁNBUSZ Közlekedési Zrt. alkotta konzorcium a Zöld Busz Programot koordináló HUMDA Zrt.-vel. Ennek eredményeként 2022-ben Győrben, Székesfehérváron, Zalaegerszegen, Szolnokon, Szegeden és Egerben számos új környezetbarát busz közlekedik majd.  

 

 

Az MVM Mobiliti azzal a céllal jött létre, hogy meghonosítsa az alternatív közlekedést és ehhez kapcsolódóan fejlessze a CNG és e-töltő infrastruktúrát, ezzel segítve a hazai és az európai uniós klíma és környezetvédelmi célok elérését, valamint egy zöldebb jövő megteremtését gyermekeink és saját magunk számára. Az elmúlt 10 évben aktívan részt vettünk az ország közlekedésének kizöldítésében és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy minél többen választhassák a környezetkímélőbb megoldásokat ne csak az egyéni, hanem a közösségi közlekedésben is. 2021-ben az MVM Mobiliti Kft. és a VOLÁNBUSZ Zrt. létrehozta a Mobiliti VOLÁNBUSZ Kft.-t. A Társaság feladata, hogy lehetővé tegye a járműflotta környezetbarát fejlesztését a VOLÁNBUSZ számára, CNG és E-töltőállomások létrehozásával és üzemeltetésével – mondta Orgovány Ferenc, a Mobiliti VOLÁNBUSZ Kft. ügyvezetője.

A VOLÁNBUSZ 40 db elektromos buszt már idén beszerzett a Zöld Busz Program részeként. Ezek a kiemelt budapesti rendezvényeken, jelenleg a Planet Budapest fenntarthatósági expora szállítják az utasokat, jövő tavasztól pedig a főváros környéki elővárosi forgalomban vesznek majd részt. A Mobiliti VOLÁNBUSZ Kft. a nagy teljesítményű elektromos töltőállomások létesítésével és üzemeltetésével járul hozzá ahhoz, hogy az üzembe álló elektromos autóbuszokat kiszolgáló speciális infrastruktúra rendelkezésre álljon. A Mobiliti VOLÁNBUSZ Kft. 7 helyszínen közel 100 töltőberendezést telepít, illetve üzemeltet, biztosítja a háttérszolgáltatást és a karbantartást, ezzel is támogatva a zöld közösségi közlekedést.