Töltőhasználati etikett
Utolsó módosítás: 0001.01.01

 

 1. Ne álljon a töltőhöz, ha nem szeretne tölteni! Az elektromosautó-töltőoszlop melletti helyek nem parkolók.
 2. Ha végzett a töltéssel, mielőbb álljon át másik parkolóhelyre! Legyen figyelmes, ne foglalja el feleslegesen más elől a töltőt!
 3. Soha ne szakítson meg egy más által elindított töltést, illetve ne húzza ki más autójából a kábelt!
 4. Parkolásnál ügyeljen arra, hogy a töltőhöz tartozó másik csatlakozó is hozzáférhető legyen, a parkolóba más is akadálytalanul be tudjon állni!
 5. Amennyiben autója nem rögzíti a kábelt automatikusan, a rögzítéshez használjon minilakatot vagy más megoldást, hogy illetéktelenek ne húzhassák ki az autóból.
 6. A kábel csatlakoztatása után ellenőrizze a töltőn és az autó visszajelzésein is, hogy a töltés valóban elindult-e. Ha telefonos applikáción keresztül tudja figyelni az autó állapotát, akkor időnként ellenőrizze, hogy rendben megy-e a töltés.
   
 7. Amennyiben hosszabb ideig fog tartani az autójának töltése, de a töltőre másnak is szüksége van, lehetőség szerint legyen előzékeny, és engedje át, ha a közelben nincs más lehetőség.
 8. Villámtöltőn csak akkor töltsön, ha az autó is alkalmas a villámtöltésre!
  Bár a villámtöltő 43 kW teljesítményű Type2-es csatlakozója tökéletesen illeszkedik a plugin hibrid autók egy részének a töltőcsatlakozójába, a 3 kW-os teljesítményű fedélzeti töltő nem képes arra, hogy felvegye a 43 kW-os teljesítményt. Az autónak ugyan nem lesz baja, de indokolatlanul foglalja el a töltőt olyan autók elől, amelyek képesek ennek a teljesítménynek a felvételére. 
 9. Hagyjon telefonszámot a szélvédő mögött, ha magára hagyja az autót, hogy az Ön után következő autós műszaki hiba esetén vagy a töltés lejártakor fel tudja venni Önnel a kapcsolatot.
 10. Jelentse a Mobiliti 24 órás ügyfélszolgálatán, ha a töltő meghibásodott, vagy valamelyik kábelen, illetve a csatlakozók valamelyikén sérülést lát, hogy az üzemeltető szervizcsapata mielőbb megkezdhesse a hiba elhárítását.
 11. Mindig olvassa el a töltőberendezésen elhelyezett használati feltételeket és az ott leírtaknak megfelelően vegye igénybe a szolgáltatást!