A mobiliti eredményei az e-mobilitás terén
Utolsó módosítás: 0001.01.01

 

A már több éve sikeresen működő CNG-szolgáltatás mellett 2017-ben indítottuk el e-mobilitás üzletágunkat. 2018 elején kezdtük meg közcélú elektromos töltőállomásaink telepítését. A Mobiliti kiszámítható, megbízható és folyamatosan bővülő hálózata jelenleg az ország legnagyobb e-töltő-infrastruktúrája, szolgáltatásainknak köszönhetően pedig már a kisebb akkumulátorral szerelt autókkal is nehézségek nélkül átjárható az ország.

2019 végére több helyi önkormányzattal és más magánpartnerrel, többek között a Decathlon, az Auchan és a Spar együttműködésével számos 50 kW-os, ún. villám-(DC-)töltővel és 22 kW-os váltóáramú gyors-(AC-)töltővel nyújtunk töltési szolgáltatásokat villanyautós ügyfeleink számára.

A saját beruházások és a partneri megállapodások révén már 465 gyors- és 65 villámtöltő áll a felhasználók rendelkezésére. Villámtöltőink jelentős része az autópályák mentén is biztosítja a feltöltést, júliustól pedig a Shell-lel kötött megállapodás értelmében a székesfehérvári (M7) és a geleji (M3) pihenőnél lévő két villámtöltő állomást is a Mobiliti üzemelteti, a töltés ideje alatt pedig a felhasználók a Shell Shopok kényelmi szolgáltatásait élvezhetik.

Az e-Mobi e-töltőhálózat megvásárlásával társaságunk mint Charge-Point-Operator (CPO) működteti a legnagyobb elektromos töltő-infrastruktúrát Magyarországon, és e-mobilitás-szolgáltatóként (eMSP) a legtöbb regisztrált ügyféllel rendelkezik Magyarországon.

A hazai igények szerint fejlesztett Mobiliti alkalmazásunk révén olyan kényelmi funkciók is elérhetők, mint a töltőpontok keresése, valós idejű foglaltságjelzés vagy a navigációs funkciók. A folyamatosan frissülő töltőadatbázis tartalmazza mind a saját Mobiliti-hálózatunkban működtetett töltőket, mind pedig az összes általunk ismert, magyarországi publikus töltőpontot.

A Mobiliti applikáció a töltések indításán és leállításán túl a töltés közben valós idejű információkat biztosít a töltés állapotáról, így felhasználóink távolról is tájékozódhatnak a töltöttség aktuális mértékéről. A töltésindítás pedig nemcsak applikációval, hanem – egyedülálló módon – úgynevezett Mobiliti-ügyfélkulccsal is lehetséges.

A Mobiliti applikációnkat is magában foglaló informatikai rendszerünk természetesen nemcsak kényelmes, de teljes mértékben megfelel az európai és magyar adatvédelmi (GDPR), valamint adó- és egyéb jogi követelményeknek is.

 

 

 

A Mobiliti testreszabott megoldásokat kínál egyéni és üzleti partnerei számára is

Sikeres tesztidőszakot követően 2020. július 6-tól vezettük be az egyedi töltési szokásokra szabott, az elektromos autók minél kedvezőbb árú töltését biztosító öt új díjcsomagunkat a több mint 20 000 regisztrált ügyfelünk részére. Ennek részeként a Mobiliti – Magyarországon elsőként – az MVM által biztosított, minimális szén-dioxid-kibocsátással járó, zöldáramú töltést is kínál teljes töltőhálózatán. Közvetlenül a felhasználók számára is elérhető a tanúsítvánnyal is rendelkező, 100%-ban megújuló energiaforrásból származó villamos energián alapuló töltési szolgáltatás a Mobiliti 30 és Mobiliti Plusz díjcsomagjainkkal.

Mobiliti Flotta szolgáltatásunk keretében biztosítjuk a több elektromos járművel rendelkező vállalkozások és intézmények számára a töltési szolgáltatásaink utólagos, átutalásos díjfizetéssel történő igénybevételét a mindenkor hatályos normál díjszabás mellett az országos töltőhálózatunkba kapcsolt közel 550 db AC- és DC-töltőn.

Flotta töltési megoldásunk révén az elektromosautó-flották publikus töltése a hagyományos üzemanyagkártyák évtizedes gyakorlatával azonos módon megvalósítható.

A Mobiliti partner az elektromobilitásban otthon, a munkahelyen és útközben is!

Üzleti ügyfeleink részére testreszabott, az üzemeltetési igényekhez illesztett, kulcsrakész telephelyi töltési megoldásaink tovább növelik az elektromosflotta-üzemeltetés hatékonyságát, gazdaságosságát.

Elindítottuk otthoni töltési szolgáltatásunkat is magánszemélyek számára, így ügyfeleink nemcsak útközben vagy a munkahelyen, de otthonukban is számíthatnak ránk!

2020. október elejétől a Mobiliti ügyfelei számára már nem csupán Magyarország, hanem Európa is átjárhatóvá válik

Roamingmegállapodásaink révén nemcsak saját üzemeltetésű töltőinken, hanem más hazai és külföldi üzemeltetők hálózatán is nyújtunk elektromobilitás-szolgáltatást. A töltések díja a Mobiliti elszámolási rendszerén keresztül, forintban egyenlíthető ki.

A Mobiliti teljes töltőhálózata és egységes, megbízható szolgáltatása elérhető a külföldről hazánkba érkező villanyautósok számára, valamint a gyártói, márkakereskedői felhasználók részére is.

 

Az egyik legfontosabb célunk, hogy ügyfeleinknek a lehető legmagasabb szintű felhasználói élményt biztosítsuk töltőhálózatunk, a kiemelkedő informatikai megoldások és a kapcsolódó szolgáltatások folyamatos bővítése révén.