Parkolási változások a fővárosban
Utolsó módosítás: 2022.09.01


FOR ENGLISH CLICK HERE

 

2022. szeptember 5-től jelentősen átalakul a parkolási rendszer Budapesten, ennek részeként helyenként többet és tovább kell majd fizetni a parkolásért, és sok olyan utcában is fizetni kell majd a parkolásért, ahol eddig még nem.

 

Az MVM  Mobiliti partnerének, a  Nemzeti Mobilfizetési Rendszer adatbázisában 2022. szeptember 3-án (nulla órától) jelennek meg, válnak elérhetővé a Rendelet alapján kialakított új zónák, a módosult zóna paraméterek.

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy szeptember 2-án a parkolási díjfizetési üzemidő végétől (zónától függően 18 vagy 20 óra) éjfélig nem lesz lehetőség szeptember 5-én üzemkezdetre előjegyzett parkolások indítására a budapesti zónákban (vidéki városokat ez a megszorítás nem érinti!).

A változásokhoz kapcsolódóan új zónamatricák készülnek, melyek kihelyezéséről az érintett parkolási üzemeltetők gondoskodnak.

A változást érintően egyes zónakódok megszüntetésre, míg más zónakódok megtartásra, valamint új zónakódok bevezetésre kerülnek. A zónakódok megszüntetésével csupán a fizetős övezetek zóna besorolása (zónakódja) változik, az érintett területek díjfizetési kötelezettségének megtartása mellett. A parkolási területekhez tartozó új zónakiosztás, új zónabesorolás 2022.szeptember 03-tól a https://nmzrt.hu/ honlapon érhető el.

 

Ha parkolásról, e-matrica vásárlásról vagy e-töltésről van szó, akkor Mobiliti app mindig kéznél van!